Katalog firem
Inzerce
Všechny kategorie

FARMA ADNEV BOHEMIA se představuje

 Jmenuji se Vendula Voračková a odjakživa miluji zvířata, mnohdy více jak lidi. Jsem mámou 3 dětí a manželkou úžasného muže a spolu v České Kanadě vlastníme menší farmu Adnev Bohemia. 

Jak holka z paneláku k farmě přišla?

Začalo to psem. Nejdříve jsem si pořídila malou jezevčici, pak k nám přišel dobrman a já si uvědomila, že chci začít žít svůj sen. V souladu s přírodou, se zvířaty a lidmi, které miluji. 

Osud mi do cesty přihrál nejen šikovného manžela, ale následně také staré stavení po jeho prarodičích, které jsme začali společnými silami pomalu rekonstruovat. A stavení musí hlídat také pořádný pes. A tak jsem se dostala ke starobylému ovčáckému plemeni Středoasijský pastevecký pes. 

A to už byl jen krůček k ostatním zvířatům.

Tvé začátky v chovu domácích zvířat?

Vše nastartovali kozy. Nejdříve to byla zcela sobecká myšlenka, mít skoro bezúdržbovou sekačku naší nově nabyté obrovské zahrady. A protože koza nesmí být sama, dovezli jsme si rovnou tři. Na mazlíka.  A já se zamilovala. Začátky byli těžké, všechno to učení o chovu a hospodářství. Ani nevím, jak se to stalo, ale najednou máme doma celé stádo Holandských a Anglonubijských koz. A k tomu i jednu krávu. Plus další hospodářská zvířata - prasátka Kune Kune,indické běžce, křepelky, perličky, holuby, kočinky zakrslé, hedvábničky....A neustále se rozšiřujeme. Věnujeme se jejich chovu, u koz i výstavám a naší středoasiati mají pracovní vyžití v hlídání celého stáda.

Jelikož miluji tvoření všeho  druhu, naučila jsem se zpracovávat mléko. Vyrábím různé sýry, jogurty, smetanu, máslo, tvaroh a kosmetiku pro vlastní potřebu. 

A to už se dostáváme k vašim produktům a také k další nabízené službě.

Protože člověk by měl jít stále vpřed, vybudovali jsem oficiální kozí farmu a nabízíme prodej mléka a dalších živočišných produktů "ze dvora". 

Jeden z dalších snů bylo umožnit i ostatním lidem nahlédnout do našeho "farmářského" života a umožnit jim, nejen kontakt s našimi zvířaty, ale taky možnost odpočinku v krásné přírodě České Kanady.  A tak můj muž, který je velmi manuálně zručný a v podstatě celou naši farmu vybudoval, zrekonstruoval nevyužívanou část domu na ubytování ve stylu Provence. On budoval a já zvelebovala. Musím mu poděkovat, že je ochotný zrealizovat všechny mé nápady a je mi na farmě velkou oporou. 

Momentálně nabízíme tedy ubytování, ale i zážitkové víkendy s našimi kozami a mnoho dalších aktivit. Fantasii se u nás meze nekladou. 

VÍKENDOVÝ POBYT u nás farmě nyní nabízíme i formou BARTERu. Podrobnosti se dozvíte v naší nabídce >>inzerátů.

A co barter?

Celý systém směnného obchodu je mi velmi sympatický.

Od té doby, co jsem se naučila tvořit, velmi ráda měním s ostatními za jejich výrobky. Je mi to příjemnější než samotné peníze.

Protože v těch věcech a produktech je kus lásky. A láska je nejvíc. Peníze jsou třeba jen kvůli lidem. Jsou mrtvé a studené.  No, ale takové čerstvý domácí chleba od naší sousedky za litr mléka :-) To je živé, skutečné, láskyplné a čisté. 

 Děkuji za krátký rozhovor a ať se jen daří ve vašem podnikání. 

Text a foto: LS

   

 

Inzeráty FARMY ADNEV BOHEMIA

Seznam inzerátů - vršek:

Relax na farmě

Relax na farmě

1250 kreditů + 1 250,- Kč Směna
Workshop základních sýrů

Workshop základních

1000 kreditů + 1 000,- Kč Směna
Zveme vás na uvolňující meditaci na farmu.

Zveme vás na uvolňu

200 kreditů + 400,- Kč Směna

Seznam inzerátů - spodek: