Katalog firem
Inzerce
Všechny kategorie

Krásný den! Něco o tom, jak jsem k barteru přišel.

Tak se mi jednou přihodilo, že jeden známej, Bonifác se jmenuje, měl nakonec něco, co jsem nutně potřeboval. V tu chvíli docela hodně a hned. A jak to tak bývá, jako na potvoru jsem to nemohl narychlo sehnat. Byla to celkem náhoda, že jsem na něj po celodenním kolotoči shánění a obvolávání obchodů široko daleko narazil. Postěžoval jsem si a smutně dodal, že nemohu čekat několik dní, než mi to přijde z e-shopu.

O co šlo? O klobouk! Ano, přesně ten, co mám teď na hlavě. Abyste pochopili, dostanete pozvánku na jeden, fakt luxusní karnevalový mejdan v duchu 30. let. Takže jako chlap jsem pochopitelně nemohl přijít bez klobouku, že jo. To by bylo ve třicátých letech nepřijatelné. Fakt hard mafiánský frajer (aspoň tak jsem se hodlal ten večer tvářit) prostě nemůže přijít v originál dobovém tralaláku po dědovi na kterém je patrné že si na něm za ty roky dost dobře zahodovali moli. Promiň, dědo, ale tvůj klobouk má stále svůj hřebík a své čestné místo v mém obýváku, nemusí ti to být líto. A pořád chutná.

„A proč jsi mi rovnou nezavolal?“, přerušil mé zkroušené brblání kámoš. „Klobouků je. Můžeš si vybrat. I věrohodná maketa bouchačky by se někde našla! Super oblek taky“. No jasně! Úplně jsem zapomněl, že pracuje v divadle a ne na bezvýznamném postu. A mají tam půjčovnu kostýmů. Není to sice nejlevnější, ale třeba bych to nějak ukecal a půjčil i nějaké fešácké šatičky i s pérem do vlasů svému doprovodu, zauvažoval jsem. Asi nahlas, protože Bonifác řekl: „To by asi nešlo. Správkyně půjčovny je fakt pes, všechno tip ťop, přesně jak má být podle pravidel, ví kde co má a i to péro, co bys přinesl Žofii, by jaksepatří zaevidovala. Hochu, kartáče od ní se bojím i já“, zasmál se na oko.
Znamenalo by to tedy plácnout se pěkně přes kapsu. To bylo trochu kyselé, páč jsem si v tu chvíli představil tu horu účtů, co mi právě ležela na stole a slíbený wellness víkend Žofce. „A nešlo by slevit? Mohl bych vám třeba nově nalakovat zábradlí v divadle. Minule jsem si všiml, že už je to dřevo nějaké pošmatlané.“ Zkusil jsem, říkajíc si v duchu, že jsem asi naivní. Dříve jsem pracoval jako hodinový manžel, než mi to Žofka zatrhla, ale živnost mám stále. Prostě pokus o barter. Alespoň částečný. „No to je skvělý nápad! To bys měl půjčovné až do konce roku! Máme i kostým Polednice, můžeš strašit po večerech děcka, když nebudou chtít jít na kutě… To můžeme domluvit, sepsat a plnění promítnout do účetnictví. Proč mne to hned nenapadlo. I správkyně už kafrala, že to vypadá blbě.“ Mrkl na hodinky a dodal: „Musím letět, zavolej Žofce a v pět vás čekám v tyjátru, domluveno?“. „Super, Žofka bude za to péro šťastná, pořád remcá, že jí pořádný chybí.“, odpověděl jsem a začal jsem žhavit drát.

Co vám budu povídat, AlCaponů se ten večer sešla pěkná řádka, ale jen já vypadal jako big boss. Takový frajer s takovou kostí tam nebyl nikdo. A nikdo taky z maškarního neodešel s pérem za kloboukem, jako já. Prostě kačky nejsou často třeba, když má jeden něco a ten druhej taky a oběma to zrovna bodně.

Takže servus barteru vážení! Protože život je směna. A chytrá k tomu.

 Zdraví vás Servác

 

Proč se registrovat na portále Chytrá směna a začít barterovat?

1. Protože život je směna. Získáte chytrou možnost obchodování bez peněz.

2. Registrací získáváte 1000 kreditů zdarma na svůj účet!

3. Inzerce na portálu chytrá směna je zdarma. Pro všechny.

4. Budujeme síť spolehlivých obchodníků a otevíráme možnosti výměnného obchodu široké veřejnosti. Barter a barterový obchod má mnohé co nabídnout.

5. Žádné vstupní a skryté poplatky.

6. Je jen na vás, jestli zvolíte klasické finanční nebo barterové transakce či jejich kombinace.

 

Registrace i inzerce je na našem portálu ZDARMA. Vložením inzerátu dáte o vaší činnosti a nabídce vědět ostatním. Jak na to zjistíte zde: https://chytrasmena.cz/jak-na-to/.