Katalog firem
Inzerce
Všechny kategorie

BARTER - OBCHODOVÁNÍ BUDOUCNOSTI

Barter, barterový obchod, barterování, barterka… V současnosti čím dál častěji vyslovovaný a skloňovaný pojem nejen v podnikání. My všichni tento způsob obchodování známe. Aby ne, je totiž starý jako lidstvo samo. Jedná se totiž o výměnný obchod „něco za něco“. Směnu zboží, služeb nebo produktů za jiné.

barter Chytrá směna

CO MŮŽE BÝT PŘEDMĚTEM BARTERU?

Vlastně cokoliv co poptává protistrana a současně nabízí adekvátní protihodnotu. Jedná se o nejzákladnější formu kompenzačního obchodu. Barterový obchod je v současnosti velmi vyhledávaný. Dnes se s ním v praxi můžeme setkat u reklamních agentur, partnerů, sponzorů, ale také u řemeslníků či živnostníků nebo cestovních kanceláří. O výhodách směnného obchodu a možnostech barteru si můžete přečíst v našem článku.

Klasickým příkladem barteru je třeba poskytnutí reklamního prostoru pro vaši společnost výměnou za poskytnutí techniky na pořádání kulturní akce. V tomto případě se jedná o celkový barterový obchod.

Masér, který si chce vybavit svůj masérský salon, se může s dodavatelem domluvit, že 30% z ceny dodaného nábytku zaplatí formou poskytnutí svých služeb, dle dohody plnění. Tady se jedná o částečný barter, který vyhovuje oběma stranám.

Portál Chytrá směna jde ale ještě dál. Své zboží nebo služby můžete směnit také za kredity, které jsou k využití ihned nebo až v budoucnu v rámci služeb či nabízených věcí. Nabízíme tak všechny možnosti transakcí – finanční, plný či částečný barter nebo prostě jen dohodou. :-) V praxi to tedy znamená, že svou věc či službu „směníte“ a je jen na vás u koho své nabité kredity dále utratíte. Barterovat tak může opravdu každý!

BARTER, INTERNET A BUDOUCNOST

Ačkoli je směnný obchod základem obchodování od počátku lidských dějin, s nástupem bankovek (a bankovnictví vůbec) se tento typ obchodu v našem světě upozadil. S nástupem internetu a digitálních technologií je však nyní opět na vzestupu. S očekávanou a pomalu se plížící krizí, o které se říká, že bude bolet mnohem více, než ta minulá, se na směnný obchod upírá stále více pozornosti. Barter je stále více vyhledávanou formou obchodu a spolupráce. Rozšiřuje tak nové možnosti pro firmy, obchodníky, řemeslníky i živnostníky.

Portál Chytrá směna reaguje na tento ve světě již jasný trend. Nabízí barterové obchodování pro všechny, kdo chtějí rozšířit možnosti spolupráce, hledají nové dodavatele či zákazníky. Nejen formou směnného obchodu můžete nabídnout své služby nebo zboží.

Chytrá směna buduje síť spolehlivých obchodníků.

Registrace i inzerce je na našem portálu ZDARMA. Vložením inzerátu dáte o vaší činnosti a nabídce vědět ostatním. Jak na to zjistíte zde: https://chytrasmena.cz/jak-na-to/.

 

PROTOŽE ŽIVOT JE SMĚNA